Anna Abreu on suomalais-portugalilainen laulaja, joka nousi julkisuuteen vuoden 2007 Idolseista. Hän sijoittui tässä koko Suomen seuraamassa laulukilpailussa toiseksi. Anna on julkaissut kolme albumia Suomessa ja muutamia hänen singlejään sekä yksi albumi on julkaistu myös ulkomailla. Anna on tehnyt konserttikiertueita, ollut COsmopolitanin kannessa ja saanut kutsun linnan juhliin. Hän on ollut myös hyväntekeväisyyskalenterissä sekä hänellä on omat nimikkofarkut VILA:n mallistossa. Anna on saanut useita Emma-ehdokkuuksia ja voittanut kaksi Vuoden Naissolisti -Emmaa vuosina 2007 ja 2008.

Anna Abreun esikoisalbumi Anna Abreu

Anna sai heti sankan joukon faneja ja hänen esikoissinglensä End of Love julkaistiin 26.6.2007 ja albumi Anna Abreu julkaistiin 22.8.2007. Tätä esikoisalbumia on myyty yli tuplaplatinarajan ja määrä on noussut jopa 85 000 kappaleeseen.

Annan toinen albumi Now

Annan toinen Albumi Now julkaistiin lokakuussa 2008. Nyt tätäkin albumia on myyty yli platinarajan noin 50 000 kappaletta.

Annan kolmas albumi Just a Pretty Face?

Annan kolmas albumi Just a Pretty face? julkaistiin 21.10.2009 ja sinä päivänä kun levy ilmestyi, niin levy sai kultalevyn. Sitä myytiin heti 23 000 kappaletta. Tämä albumi ei kuitenkaan saanut erityisen korkeita arvosteluita ja Helsingin Sanomat esimerkiksi antoi tälle Annan kolmannelle albumille vain 2 tähteä viidestä mahdollisesta. Musiikkifoorumi Vertigo antoi vain yhden tähden. Vuoden 2009 lopussa tätä levyä oli myyty noin 31 000 kappaletta. Levyn suosio ei yltänyt lähellekään kahden ensimmäisen levyn suosiota. Tämän lehden kolme tunnetuinta kappaletta ja singleä ovat Slam, Impatient ja Music Everywhere.

Annan vuosi 2010

Vuonna 2010 Anna teki Antti Tuiskun kanssa konserttikiertueen Popin kuninkaalliset. Lisäksi hän teki pitkän laivakiertueen Silja Symphonylla ja tämä laivakiertue oli kaikista suurin Suomessa koskaan tehty laivaspektaakkeli upeine tekniikkoineen.

Anna on eronnut avopuolisostaan Panu Larnoksesta keväällä 2009 ja nyt vuoden 2010 lopussa hän muuttaa yhteen mallina työskentelevän Joonaksen kanssa. Anna kertoo olevansa onnellinen.

Generated with MyStarterBlog

Keywords: anna, abreu, idols, laulaja