Lady Gaga eli Stefani Joanne Angelina Germanotta on eräs maailman seuratuimmista poptähdistä tällä hetkellä. Lady Gaga hätkähdyttää pukeutumisellaan ja kommenteillaan julkisuudessa ja hänen musiikkinsa soi joka paikassa niin Amerikassa kuin Euroopassakin. Muun muassa Facebookissa noin 20 miljoonaa ihmistä on klikannut pitävänsä Lady Gagasta ja yli kuusi miljoonaa ihmistä seuraa Lady Gagaa Twitterissä. Youtubesta Lady Gagan videoita on katsottu yli miljardi kertaa, hän on ensimmäinen ihminen, joka on yltänyt youtubessa tällaiseen suosioon. Vuonna 2009 Lady Gaga oli toiseksi haetuin henkilö heti Michael Jacksonin jälkeen.

Stefani Germanotasta Lady Gagaksi

Stefani Joanne Angelina Germanotta on asunut ikänsä New Yorkissa ja haaveillut poptähden tai näyttelijän urasta. Hän on rikkaasta perheestä, joka asui Manhattanilla Upper West Sidella hulppeassa talossa. Stefani kävi samaa yksityiskoulua kuin Paris ja Nicky Hilton. Lady Gagan perhe on puoliksi amerikkalainen ja puoliksi italialainen.

Lady Gagan perhe tuki tytärtään kaikella mahdollisella tavalla, koska he huomasivat että tytär on musiikillisesti todella lahjakas. Isä järjesti koe-esiintymisiä tyttärelleen business-suhteidensa avulla ja äiti pyyteli yökerhojen omistajilta lupaa alaikäisen tyttärensä esiintymiselle. Vihdoinkin vuonna 2005, kun Stefani Germanotta oli 19-vuotias, Destinys Childia tuottanut Rob Fusar vakuuttui Stefanin musiikillisista kyvyistä. Hän päätti, että Stefanista tehdään diskodiiva nimeltään Lady Gaga. Germanotta muutti asumaan Lower East Sideen, joka oli trendikkäin kaupunginosa ja alkoi seurustella alueen kuuluisimman baarimikon kanssa, jotta hän pääsisi sisälle piireihin. Kahden vuoden ajan Germanotta rakensi diivailevan Lady Gagan hahmoa ja vuonna 2007 eräs levy-yhtiö vakuuttui ja päätti tehdä Lady Gagasta artistin, joka saavuttaisi massasuosion.

Tässä tavoitteessa onnistuttiin loistavasti. Tällä hetkellä Lady Gaga on maailman menestynein ja tunnetuin poptähti. Lady Gagan The Fame ja The Fame Monster albumeita on myyty noin 15 miljoonaa kappaletta. Talouslehti Forbes kirjoitti vuonna 2009 osuvasti, että Lady Gaga ei ole musiikkiteollisuuden uusi Madonna, vaan hän on sen uusi liiketoimintamalli. Lady Gaga on itse mukana jokaisen levyttämänsä laulun kirjoittamisessa, hän tekee paljon työtä menestyksensä eteen ja johtaa hienosti omia asioitaan. Lady Gaga nauttii julkisuudesta ja vaikkei hänessä tavallaan ole mitään omaa, niin häntä pidetään todella aitona. Yksityishenkilönä hän on ystävällinen ja fiksu, joka tykkää olla omissa oloissaan.

Generated with MyStarterBlog

Avainsanat: lady, gaga