Paleface eli Karri Miettinen kohautti mennessään linnan juhliin tennareissa. Monen mielestä se oli järkyttävä pyhänhäväistys, mutta Paleface itse puolusti valintaansa tasa-arvolla. Hän oli nimittäin ennen linnan juhlia vierailemassa Heikki Hurstin köyhien linnanjuhlissa ja halusi laittaa molempiin juhliin samat kengät merkiksi siitä, että kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita. Muutenkin Paleface oli miettinyt kovasti, että saapuuko linnan juhliin ollenkaan, sillä hänellä on tarkat ja kantaaottavat mielipiteet eriarvoisuudesta Suomessa. Lisäksi häntä odotti kotona kolmeviikkoinen vauva. Paleface myös mainitsi, että sekä Juice että Meller ovat tulleet linnaan lenkkareissa, joten kai hänkin voi tulla.

Palefacen esikoisalbumi The Pale Ontologist oli tärkeä albumi kotimaisessa hiphopissa ja se noteerattiin myös maailmalla. Sen hittisinglet Back to square ja The ultimate jedi mind trick ovat jääneet ihmisten mieliin ja niistä ovat pitäneet kaikenlaisen musiikin ystävät. Toinen albumi Quarter Past oli myös suosittu ja hyvin samanoloinen kuin ensimmäinenkin albumi. Kolmas albumi Studio Tan yhdisti hienosti hiphopin ja rauhallisen tunnelmoinnin. Vuosi 2009 oli käänteentekevä vuosi Palefacelle, sillä hän julkaisi neljännen albuminsa Helsinki - Shangri La suomen kielellä. Single Talonomistaja ponkaisi saman tien listojen kärkeen ja kansan suosioon.

Tällä hetkellä Paleface on päässyt ehdokkaaksi parhaan pohjoismaisen albumin -palkinnon saajaksi. Kilpailun finaaliin on valittu 12 parasta pohjoismaista albumia ja Paleface on päässyt joukkoon ainoana suomalaisena albumillaan Helsinki - Shangri La. Palkinto jaetaan 19. helmikuuta Norjassa by:Larm tapahtuman yhteydessä. Voittaja saa palkinnoksi 20 000 euroa. Voitosta kilpailevat myös muun muassa ruotsalainen Robyn sekä islantilainen Sigur Rosin vokalisti Jonsi.

Generated with MyStarterBlog

Avainsanat: paleface, suomalainen, r, ppari