Yhdysvaltalaisen Slipknotin basisti löytyi kuolleena hotellihuoneestaan Des Moinsissa Iowassa. Bändi vieraili Suomessakin Ruisrockissa viimeksi kesällä 2009. Paul Grey oli kuollessaan vain 38-vuotias. Kuolema johtui lääkkeiden tahattomasta yliannostuksesta. Paul Greyn kehossa oli liikaa morfiinia ja sen synteettistä korviketta fentanyliinia. Paulin kuolinsyytutkinnassa selvisi, että Paul kärsi vakavasta sydänsairaudesta.

Metallimuusikot ympäri maailman surevat suositun ja loistavan basistin poismenoa. Muun muassa Shadows Fallin laulaja Brian Fair kertoin MTV:n haastattelussa, että Paul Grey oli hieno muusikko sekä aliarvostettu säveltäjä ja hänen poismenonsa on suuri menetys metallimaailmalle. Haterbreedin Jamey Jasta kertoi, että hänen mielestään Paul Grey muutti rock scenen ja hän tulee jäämään pysyvästi ihmisten mieliin rock scenen uudistajana. Jamey Jastan mielestä jokainen metallibändi on vuodesta 1999 eteenpäin kunnianosoituksen velkaa Paul Greylle ja Slipknotille.

Slipknotin debyyttialbumia, joka julkaistiin vuonna 1999, on myyty maailmanlaajuisesti jo yli kaksi miljoonaa kappaletta. Slipknotin kappale Before I forget palkittiin vuonna 2006 Grammy-palkinnolla ja yhtyeen viimeisin albumi All Hope Is Gone on ollut huippusuosittu ympäri maailman.

Slipknot yllätti faninsa esiintymällä ilman maskeja ensimmäisellä kerralla kun he esiintyivät ilman Paul Greyta. Esiintymistä seurasi myös Paulin vaimo, joka odottaa parin ensimmäistä lasta.

Generated with MyStarterBlog

Avainsanat: paul, grey, slipknot, basisti